Αντιφασιστική Πορεία στη Δάφνη

Το Σάββατο 31/03/2012 το πρωί φασίστες της χρυσής αυγής συγκεντρώθηκαν στο μετρό της Δάφνης για να μοιράσουν τη φυλλάδα τους την ίδια στιγμή που λίγα μέτρα πιο πέρα είχαν στήσει μικροφωνική οι λαϊκές συνελεύσεις για τους συλληφθέντες της 12/02. Κατ’ ευθείαν ενημερώθηκε κόσμος και συγκεντρώθηκαν περίπου 150 σύντροφοι. Οι νεοναζί ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της Ηλιούπολης. Τα 150 άτομα με μία μικρή χρονοκαθυστέρηση ξεκίνησαν επίσης πορεία που ακολούθησε την ίδια διαδρομή με αυτή των νοσταλγών του Χίτλερ. Φωνάχτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα, σβήστηκαν τα φασιστοσυνθήματα που είχαν γραφτεί σε τοίχους με σπρέυ και σκίστηκαν οι εφημερίδες που είχαν αφήσει τα χρυσαύγουλα στα σπίτια και στα μαγαζιά. Την αντιφασιστική πορεία ακολουθούσαν σε όλη τη διάρκεια της 10-15 δικάβαλα της ομάδας δέλτα. Οι φασίστες προφανώς τρομοκρατημένοι, καθώς η απόσταση που τους χώριζε από την πορεία των αντιφασιστών ολοένα και μίκραινε, με γοργό βήμα (σταματώντας από κάποιο σημείο και μετά να αφήνουν εφημερίδες σε σπίτια και να γράφουν συνθήματα) μπήκαν στο μετρό του Αγίου Δημητρίου και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια για να επιστρέψουν στις τρύπες τους. Οι 150 σύντροφοι έφτασαν έξω από το Mall στο μετρό του Αγίου Δημητρίου, όπου τους περικύκλωσε για λίγη ώρα μία διμοιρία ματ. Στη συνέχεια αφού πρώτα αποχώρησαν οι δυνάμεις των ματ ο συγκεντρωμένος κόσμος διαλύθηκε χωρίς προβλήματα. Παρόλο που τα φασιστάκια γλύτωσαν το ξύλο, πραγματοποιήθηκε καλή παρέμβαση στις γειτονιές της Ηλιούπολης και έγινε κατανοητό ότι τα ρατσιστικά ιδεώδη δεν είναι ευπρόσδεκτα στα νότια.

                                                           ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

                                                ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Φωτογραφίες: http://namous.squat.gr/archives/293

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1389490

This entry was written by namous , posted on Monday April 02 2012at 08:04 pm , filed under Τοπικά Νέα - Επικαιρότητα . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

css.php