Monthly Archives: February 2015

ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Την Παρασκευή 13/02 ο Μωχάμεντ Ναντίν που κρατούνταν στο “κέντρο υποδοχής μεταναστών” της Αμυγδαλέζας αυτοκτονεί στο κελί του χρησιμοποιώντας μια πετσέτα γύρω απ’ το λαιμό του. Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν χωρίς χαρτιά και έιχε ήδη κρατηθεί 18 μήνες στην Αμυγδαλέζα όπου οδηγήθηκε για δεύτερη φορά αφού συνελήφθη πάλι χωρίς χαρτιά στην Κρήτη. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι προφανείς και έχουν να κάνουν με το καθεστώς της κράτησης για 18 μήνες στα συγκεκριμένα κέντρα κάθε φορά που βρίσκεται κάποιος μετανάστης χωρίς χαρτιά, στην ουσία μια κατάσταση διαρκούς εγκλεισμού, καθώς και οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν σε αυτά.

Τα κέντρα κράτησης αποτελούν τον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού από μεριάς του κράτους. Στην ουσία αποτελούν τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου στοιβάζονται εκατοντάδες μετανάστες σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης (έλλειψη ιατρικής περίθαλψης,άθλιες συνθήκες υγιεινής, έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης κλπ). Συγκεκριμένα τρεις θάνατοι έχουν σημειωθεί για παθολογικούς λόγους στα κρατητήρια της Αμυγδαλέζας το τελευταίο διάστημα και έχουν να κάνουν με τις παραπάνω αιτίες.

Σ’ ένα τέτοιο κέντρο κράτησης μεταναστών έχουν μετατραπεί και τα κρατητήρια του Ελληνικού. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 4 ανήλικα παιδιά και 60 κρατούμενες–αιχμάλωτες του κράτους στα κρατητήρια Ελληνικού, στην ουσία-μετανάστριες και πρόσφυγες πολέμου που με μόνο πρόσχημα την έλλειψη κάποιων εγγράφων κρατούνται για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Γυναίκες απ’ το Καμερούν, την Ερυθραία, τη Νιγηρία, την Πολωνία, την Συρία, το Ιράκ, την Δομινικανή Δημοκρατία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες κρατούνται σε 8 κελιά 3×3 (και προαυλίζονται δυο φορές την μέρα) έχοντας μεγάλη έλλειψη ειδών υγιεινής και ρουχισμού.

Δεν θα αφήσουμε ανενόχλητο το κράτος να αιχμαλωτίζει ανθρώπινες ψυχές στο όνομα μιας αντιμεταναστευτικής πολιτικής που σκοπό έχει την περιθωριοποίηση και την περαιτέρω εξαθλίωση αυτών των ανθρώπων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πιο εξαθλιωμένο κομμάτι του προλεταριάτου και καλούμε σε συγκέντρωση πορεία σαν συνέχιση μιας σειράς κινητοποιήσεων ενάντια στα κολαστήρια που ονομάζονται “Κέντρα Κράτησης”.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 11πμ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Άμεση κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης
Καμία εφαρμογή των κέντρων “φιλοξενίας”
Ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών
Άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων

ναμούς.
Αναρχική Συλλογικότητα από
Ελληνικό, Αργυρούπολη, Α. Γλυφάδα

παρτυ

party

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Πριν λίγες μέρες είχαμε άλλη μια καταδίκη του ελληνικού κράτους για απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι προσφεύγοντες είχαν υποβάλλει αιτήσεις για άσυλο, οι οποίες απορρίφθηκαν και ύστερα κρατήθηκαν με τις γνωστές και μη εξαιρετέες συνθήκες κράτησης, για τις οποίες το ελληνικό κράτος έχει καταδικαστεί επανειλημμένα. Το δικαστήριο δηλαδή διαπίστωσε για άλλη μια φορά την απάνθρωπη μεταχείριση των κρατουμένων, παραβίαση του δικαιώματος για ταχεία επανεξέταση της νομιμότητας της κράτησης καθώς και απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης αιτούντων άσυλο και πολιτικών προσφύγων.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 60 κρατούμενες – αιχμάλωτες του κράτους στα κρατητήρια Ελληνικού, στην ουσία-μετανάστριες και πρόσφυγες πολέμου που με μόνο πρόσχημα την έλλειψη κάποιων εγγράφων κρατούνται για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα!
Γυναίκες απ’ το Καμερούν, την Ερυθραία, τη Νιγηρία, την Πολωνία, την Συρία, το Ιράκ, την Δομινικανή Δημοκρατία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες κρατούνται σε 8 κελιά 3×3 (και προαυλίζονται δυο φορές την μέρα).
Γυναίκες που βρίσκονται σε εχθρική χώρα χωρίς να έχουν γνωστούς και συγγενείς, χωρίς να ξέρουν τη γλώσσα, χωρίς χρήματα ή έστω τα απαραίτητα. Οι περισσότερες βρέθηκαν σε ένα νομικό εφιάλτη με μόνο τα ρούχα που φοράνε (πολλές όπως σώθηκαν απ’ τη θάλασσα).Μερικές έχουν κάποια στοιχειώδη επαφή με τις πρεσβείες τους ή μέσω άλλων πρεσβειών, αλλά πολλές που προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες όπως από Συρία, Ιράκ, Ερυθραία δεν έχουν που να απευθυνθούν και βρίσκονται στην κυριολεξία χαμένες στο διάστημα (σημειωτέον ότι με βάση απόφαση του ΟΗΕ που έχει ψηφίσει και η Ελλάδα, οι πρόσφυγες πολέμου δικαιούνται άμεσα άσυλο και κάθε δυνατή βοήθεια).
Για εμάς, δεν υπάρχουν παρείσακτοι άνθρωποι λόγω διαφορετικής καταγωγής, λογική την οποία θεωρούμε αρρωστημένη. Παλεύουμε για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, εξουσία και ρατσισμό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ναμούς.
Αναρχική συλλογικότητα
από Ελληνικό, Άνω Γλυφάδα, Αργυρούπολη