Monthly Archives: March 2013

Μικροφωνική ενάντια στη καταστολή

Το σάββατο 11/02/2013 πραγματοποιηθηκε μικροφωνικη στη πλατεια του Ελληνικου για την πληροφορηση της γειτονιας οσον αφορα την καταστολη που δεχονται εδω και καιρο μελη της συλλογηκοτητας της Ναμους , με αποκορηφομα την συλληψη συντροφου για συνθημα με σπρευ σε τοιχο της γειτονιας. Μοιραστηκε το σχετικο κειμενο και πεταχτηκαν τρικακια. Οι μπατσοι της γειτονιας πρεπει να παρουν το μυνημα οτι δεν φοβομαστε αυτες τις μεθοδευσεις και θα συνεχισουμε να εχουμε σταθερη παρουσια στις γειτονιες μας.

Η αλληλεγγυη ειναι το οπλό μας.

 

Ακολουθει το κειμενο που παραθετει τα γεγονοτα το οποιο και μοιραστηκε στις γειτονιες:

 

Ο ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ…

Ξημερώματα Κυριακής 24/2, συλλαμβάνεται στην περιοχή της Αργυρούπολης ένας σύντροφός μας και μέλος της συλλογικότητας ναμούς, την ώρα που, ενεργώντας πρωτοβουλιακά, έγραφε ένα πολιτικό σύνθημα με σπρέι. Οι μπάτσοι, μπαίνοντας μπροστά του με το περιπολικό, του έκλεισαν το δρόμο, τον ακινητοποίησαν βίαια χτυπώντας τον με την κάνη ημιαυτόματου στο θώρακα και τον απειλούσαν με μαφιόζικουσυμμορίτικου τύπου φρασεολογία. Αφού τον αναγνώρισαν ως άτομο που δραστηριοποιείται πολιτικά στη γειτονιά, οι τραμπουκισμοί και οι απειλές συνεχίστηκαν και στο Α.Τ. Αργυρούπολης σε βάρος του εργασιακού χώρου αλλά και της οικογενείας του συντρόφου. Κατόπιν οδηγήθηκε στη Γ.Α.Δ.Α. όπου του κατασχέθηκε το κράνος του(προφανώς για να συλλέξουν DNA). Παρέμεινε στα κρατητήρια μέχρι το πρωί της Δευτέρας όπου οδηγήθηκε στην εισαγγελία Αθηνών.

Αυτό όμως δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιούνται σύντροφοι από τη ναμούς για την πολιτική τους δράση στη γειτονιά μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε μια από τις πρώτες δράσεις της συλλογικότητας και ύστερα από μια αφισοκόλληση, ενώ πριν από λίγα λεπτά είχε ήδη προηγηθεί εξακρίβωση της ομάδας, 23 στενά πιο κάτω δύο περιπολικά και τρία ασφαλίτικα έστησαν έναν σύντροφο στον τοίχο μπροστά απο το σπίτι του, κολλώντας όπλο στην πλάτη του.

Παράλληλα, ήδη από τις πρώτες μέρες της ύπαρξης της συλλογικότητας, έχουν ξεκινήσει προσαγωγές συντρόφων, εκφοβιστικού τύπου παρακολουθήσεις και παρουσία περιπολικών έξω από τα σπίτια μας. Με την εξέλιξη της συλλογικότητας και όσο συνέχισε να έχει σταθερή και ολοένα πιο δυναμική πολιτική παρουσία στη γειτονιά, οι τρομοκρατικές και κατασταλτικές τακτικές των μπάτσων άρχισαν να συστηματοποιούνται και να κλιμακώνονται. Συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί περιστατικά όπως: εξακριβώσεις σε κάθε αφισοκόλληση και εκφοβιστικά τηλεφωνήματα από την ασφάλεια σε σπίτια συντρόφων. Προφανώς όμως, η όξυνση της καταστολής δεν αφορά μόνο μια πολιτική συλλογικότητα, ούτε και περιορίζεται σε τοπικό επίπεδο. Το κεφάλαιο, στην τωρινή χρονική συγκυρία, διαμέσου της κρίσης, εντείνει την καταστολή του συνόλου των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων. Κομμάτια μεταναστών, πολιτικοποιημένων αγωνιστών και μαχητικά σωματεία αποτελούν τον πρώτο και διαρκή στόχο για το κράτος.

Για εμάς, τα περιστατικά που προαναφέραμε δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση προϊόντα αστυνομικής αυθαιρεσίας από τη πλευρά του κράτους ούτε και αυτό το κείμενο αποτελεί κλαψούρισμα ή απόπειρα θυματοποίησής μας. Είναι φανερό πλέον στους περισσότερους ότι τα πογκρόμ μεταναστών, το ξύλο στις γενικές απεργίες, η διαπόμπευση συλληφθέντων, οι βασανισμοί και οι δολοφονίες στα κρατητήρια, οι εκκενώσεις καταλήψεων, η βίαιη επίταξη απεργών, αποτελούν πρακτικές του κράτους τόσο τώρα όσο και ιστορικά, για την εξασφάλιση και διαιώνιση της επικυριαρχίας του. Στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο έχουμε ήδη διαλέξει στρατόπεδο και επομένως δεν περιμένουμε από τους λακέδες των αφεντικών κάποια καλύτερη μεταχείριση. Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Η ναμούς έχει πραγματοποιήσει ποικίλες δράσεις και παρεμβάσεις στις γειτονιές των νοτίων προαστίων όπως μικροφωνικές αντιπληροφόρησης, προβολές ντοκιμαντέρ, πάρτι και συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης φυλακισμένων αγωνιστών, τοπικές πορείες και δυναμικές αντιφασιστικές παρεμβάσεις. Έχει παρακολουθήσει τόσο επίκαιρα τοπικά ζητήματα όσο και την κεντρική πολιτική σκηνή. Παράλληλα έχει χτίσει σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας , έχει προωθήσει λογικές αυτοοργάνωσης,και έχει συμβάλει στην ανάπτυξη του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Δεν πρόκειται ναι αναστείλουμε την πολιτική μας δράση ούτε να δεχτούμε καψόνια μπάτσων και χουντογλέντια σε βάρος των συντρόφων και συντροφισσών μας και οποιουδήποτε άλλου

…ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ