Monthly Archives: November 2012

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΥΤΕ  ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Το πρωί του Σαββάτου 24/11/12 η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή επιχείρησε να κάνει την παρουσία της στις γειτονιές μας και συγκεκριμένα στο Ελληνικό. Μία συμμορία 25-30 χρυσαυγιτών, που είχε βγει για εξόρμηση με κείμενα και εφημερίδες. Ο ψευτοτσαμπουκάς των φασιστών όμως δεν πέρασε. Μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκαν αντιφασίστες, αναρχικοί και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και πολλοί κάτοικοι από τις γειτονιές του ελληνικού καθως και η δημοτική αρχη της περιοχής, απωθώντας τους εθνικιστές μέχρι το κέντρο της Γλυφάδας. Οι χρυσαυγήτες ουσιαστικά δεν πραγμάτωσαν καμία παρέμβαση στις νότιες συνοικίες, παρά μόνο βάδιζαν τροχάδην μέσα από τις γειτονιές μας και τους κεντρικούς δρόμους, με τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες στο κατόπι τους. Χαρακτηριστικά, οι χρυσαυγήτες δεν κατόρθωσαν, όσο και αν προσπάθησαν, να φωνάξουν ούτε ένα σύνθημα ·  ο κόσμος δεν δέχονταν ούτε τα μισαλλόδοξα κείμενά τους, ούτε την σάπια φυλλάδα τους ·  κυριαρχούσαν τα αντιφασιστικά συνθήματα των συγκεντρωμένων, όπως «Ούτε στα Σούρμενα, ούτε και πουθενά – Τσακίστε τους φασίστες, σε κάθε γειτονιά» και «Φασίστες – Κουφάλες – Έρχονται κρεμάλες» ·  περαστικοί και οι κάτοικοι αποδοκίμαζαν τους χρυσαυγήτες σε κάθε τετράγωνο. Τελικά, η φασιστική συμμορία, αφού διέσχισε με το κεφάλι κάτω, σχεδόν τρέχοντας και χωρίς καμία στάση κατέληξε να κατεβαίνει την Γρ. Λαμπράκη στην Κάτω Γλυφάδα, με προφανή σκοπό να καταφέρει με κάποιον τρόπο να αποχωρήσει από τις νότιες συνοικίες. Κάπου εκεί εμφανίστηκαν και οι προστάτες τους, οι μπάτσοι, κλείνοντας το δρόμο στην πορεία των αντιφασιστών, φυγαδεύοντας έτσι τους φασίστες. Μάλιστα έγιναν και κάποιες μικροσυμπλοκές με τα ματ, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και ξύλο. Το κράτος επιστρατεύοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του, φρόντισε να εξασφαλίσει την ακεραιότητα των φανατικών υποστηρικτών και συνεργών του.
Η Χρυσή Αυγή δε διαφέρει πολύ στις μεθόδους της από αυτές των Ναζί του Μεσοπολέμου. Καλλιεργώντας ρατσιστικά αντανακλαστικά, προσπαθεί να συνδέσει τα πραγματικά προβλήματα που βιώνει το σύνολο της κοινωνίας με την παραμονή των μεταναστών σε αυτό τον τόπο. Προφανώς αποπροσανατολίζει τον κόσμο και αποκρύπτει εσκεμμένα ότι μοναδικός υπαίτιος για την κρίση είναι η πολιτική που έχουν επιλέξει αυτή τη στιγμή τα διεθνή και ντόπια αφεντικά, μια πολιτική που εκ φύσεως στρέφεται ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας, και που στην πράξη οι χρυσαυγήτες την υπερασπίζονται. Παράλληλα, οι εν λόγω πράκτορες έχουν το θράσος να πλασάρονται και ως οι «αντισυστημικοί ζορό» του κοινοβουλίου.
Το κράτος και το κεφάλαιο, με τη διασπορά του ρατσισμού,  στρέφουν ένα κομμάτι των καταπιεσμένων ενάντια σε ένα άλλο, πιο αδύναμο και πιο απομονωμένο από τα υπόλοιπα, πολλές φορές επινοώντας και διάφορους «εσωτερικούς εχθρούς». Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να διαχωρίσουν και να απομονώσουν τους καταπιεσμένους. Οι φασίστες ιστορικά αναλάμβαναν να κάνουν αυτή τη βρόμικη δουλειά. Σήμερα, ξεκινώντας από τους μετανάστες, ύστερα στρεφόμενοι ενάντια στους αναρχικούς και άλλους αγωνιζόμενους, τέλος σε όλους όσοι «διαφωνούν», το μόνο που θέλουν να πετύχουν είναι τη συστηματική εξόντωση των αντιφρονούντων και τη συσπείρωση ενός μέρους της κοινωνίας γύρω από εθνικιστικά ιδεολογήματα, για την ασφάλεια του καθεστώτος.  Ιστορικά, ο μόνος δρόμος που μπορεί να πάρει η ανάπτυξη των εθνικιστικών κινημάτων, είναι ο πόλεμος.

Είναι ξεκάθαρο ότι όπου υπάρχουν ελεύθεροι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται πολιτικά, όπου υπάρχουν αυτοοργανωμένες «από τα κάτω» σταθερές κοινότητες κοινωνικού και ταξικού αγώνα,  σε σχολεία, γειτονιές και εργασιακούς χώρους, οι φασιστικές γκρούπες δεν θα μπορέσουν ποτέ να βγουν από τις τρύπες τους.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ναμούς
Αναρχική Συλλογικότητα από
Ελληνικό, Άνω Γλυφάδα, Αργυρούπολη

 

 

Πάρτυ Οικονομικής Ενίσχυσης των 15 συλληφθέντων από την αντιφασιστική μοτοπορεία – Αφίσα

 

Τα λεωφορεία που εξυπηρετούν από το κέντρο είναι τα Α3 και Β3 με αφετηρία την Ακαδημίας και το 790 (Νυχτερινό) που περνάει από Σύνταγμα, Πλατεία Κλαυθμώνος και Ομόνοια.