Monthly Archives: October 2012

Μικροφωνικές Αντιπληροφόρησης στο Ελληνικό

Χθες το βράδυ και σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αντιπληροφόρησης σχετικά με τα γεγονότα της τελευταίας βδομάδας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Ελληνικό. Πετάχτηκαν αντιφασιστικά τρικάκια, κρεμάστηκαν πανό και μοιράστηκε το ακόλουθο κείμενο:

https://namous.squat.gr/archives/448

Θα τους Βγάλουμε τις Γραβάτες

Την τελευταία εβδομάδα ζούμε την άμεση εφαρμογή του δόγματος μηδενικής ανοχής από την πλευρά της εξουσίας απέναντι στα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Το όργιο καταστολής ξεκινάει:

-την Τετάρτη 26-09 πριν την απεργιακή πορεία στην Αθήνα με προληπτικές προσαγωγές, όταν μπάτσοι επιτέθηκαν στις προσυγκεντρώσεις απαγορεύοντας τις πορείες που κάλεσαν οι συνελεύσεις γειτονιάς στου Ζωγράφου, στο Παγκράτι και στη Δάφνη. Συνολικά έγιναν 129 προσαγωγές από τις οποίες οι 22 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Το απόγευμα της ίδιας μέρας επίθεση δέχτηκε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες στου Ζωγράφου όπου χάρη στην δυναμική αντίσταση των συγκεντρωμένων αποφεύχθηκαν περισσότερες συλλήψεις. Η συγκέντρωση κατέληξε σε πορεία στους δρόμους της πόλης.

-Την επόμενη μέρα, οι μπάτσοι στα πλαίσια της προσπάθειας να μετατρέψουν μια ολόκληρη κοινωνία σε ρουφιάνους, δημοσιεύουν φωτογραφίες 9 συλληφθέντων και χτυπημένων από τους ΜΑΤάδες διαδηλωτών, διαπομπεύοντας τους ως “επικίνδυνους κακοποιούς”. Στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες έδωσε το παρών αλληλέγγυος κόσμος, ο οποίος διαλύθηκε βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες. Ξύλο από τα ΜΑΤ πέφτει και στη συγκέντρωση που είχαν τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο κέντρο της Αθήνας.

-Το Σάββατο 29-09 στο Βόλο μετά από διαπληκτισμό μεταξύ ενός αναρχικού και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλου (ο οποίος έκανε επίδειξη του όπλου του) άρχισαν να καταφθάνουν στο σημείο αντιφασίστες/- τριες, χρυσαυγίτες, αλλά και δικάβαλα της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι προσήγαγαν άτομα του αναρχικού/αντιφασιστικού χώρου και άσχετους πολίτες. Αμέσως μετά τις προσαγωγές, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την Ασφάλεια Βόλου που απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. Τελικά, όλοι αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ άμεσα οργανώθηκε αντιφασιστική πορεία που κατέληξε στα γραφεία των νεοναζί.

-Το βράδυ της Κυριακής 30-09, αντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας δέχτηκε επίθεση από μπάτσους με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αρκετών ατόμων και 15 συλλήψεις, οι περισσότεροι από τους οποίους φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης κατά την σύλληψη ή/και κατά την παραμονή τους στην ΓΑΔΑ.

-Το μεσημέρι της Δευτέρας 01-10 στη Βέροια πραγματοποιήθηκε εκκένωση κατηλλειμένου κοινωνικού χώρου (ο οποίος είχε ανοίξει την 1η Σεπτέμβρη 2012) με αποτέλεσμα τη σύλληψη 7 ατόμων. Η επιχείρηση των μπάτσων έγινε καθ’ υπόδειξη της Χρυσής Αυγής και με μήνυση που κατέθεσε η δήμαρχος της πόλης Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη εναντίον της συνέλευσης της κατάληψης.

-Το απόγευμα της ίδιας μέρας αλληλέγγυος κόσμος που παρευρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για τους συλληφθέντες της Κυριακής χτυπήθηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ μέσα στα δικαστήρια και κυνηγήθηκε από δικάβαλα της ομάδας ΔΕΛΤΑ έξω από τα δικαστήρια. Απολογισμός: πάνω από 20 προσαγωγές αλληλέγγυων από τις οποίες οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις…

 

Από τα παραπάνω γεγονότα (τα οποία είτε διαστρεβλώθηκαν είτε αποσιωπήθηκαν από τα ΜΜΕ) γίνεται κατανοητό ότι άμεσοι στόχοι στην ατζέντα της εξουσίας είναι η τρομοκράτηση και καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων εν όψει της επιβολής των νέων μέτρων, αλλά και των κινητοποιήσεων που έπονται. Ιδιαίτερη ενόχληση απ’ ό,τι φαίνεται προκαλούν τα πιο μαχητικά κομμάτια των αντιστεκόμενων. Και μόνο στην ιδέα ότι η οργάνωση και αντεπίθεση στους σχεδιασμούς των κυβερνώντων μπορεί να αρχίσει να υιοθετείται από όλο και περισσότερο κόσμο, τους εκμεταλλευτές μας τους λούζει κρύος ιδρώτας.

Στην προσπάθειά τους να μας εμποδίσουν να σηκώσουμε κεφάλι εκτός από σύσσωμη την μπατσοκρατία επιστρατεύουν τη δικαστική μαφία, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ευρωπαίους εταίρους, ακροδεξιές συμμορίες, νονούς της νύχτας, εκκλησιαστικούς λειτουργούς και επίδοξους ρουφιάνους-φιλήσυχους νοικοκυραίους, ενώ είμαστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή δε θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τον στρατό.

Το κείμενο αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση καταγγελία. Δεν μας ενδιαφέρει να κλαψουρίσουμε για την νομική αυθαιρεσία των δικαστικών ούτε για την παράβαση καθήκοντος των μπάτσων. Όλα αυτά αποτελούν κομμάτι του κοινωνικοταξικού πολέμου που διεξάγεται καιρό τώρα. Όποιος έχει ακόμα αυταπάτες για ένα “κράτος δικαίου” ή για μία “αστυνομία που κάνει σωστά τη δουλειά της” θα απογοητευθεί οικτρά, όταν αποφασίσει ή αναγκαστεί να κατέβει στο δρόμο και να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν.

Αν το κράτος και τα τσιράκια του νομίζουν ότι πετυχαίνουν κάτι, τότε γελιούνται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τις μεθοδεύσεις τους όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Με στόχο την κατάργηση του εμπορευματικού-εκμεταλλευτικού χαρακτήρα που διέπει τις σημερινές κοινωνικές σχέσεις, τον εκμηδενισμό κάθε μορφής εξουσίας και την αυτοδιεύθυνση της κοινωνίας μέσα από σχέσεις αλληλεγγύης και ισότητας προτάσσουμε τη συλλογικοποίηση των αρνήσεων μας για την ολική ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος.

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ