Monthly Archives: October 2011

Παρέμβαση στο πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού

Παρέμβαση στο πολιτιστικό κέντρο του ελληνικού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31/10 σε εκδήλωση που ειχε προγραμματιστεί με προβολή για τον Άρη Βελουχιώτη. http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=33553

Κρεμάστηκε πανό στη είσοδο και μοιράστηκαν πολλά κείμενα στο κόσμο που βρισκόταν ήδη εκεί ή ερχόταν για την προβολή,για τα γεγονοτα της απεργιας 20/10

Το κείμενο που μοιράστηκε: Κυβέρνηση – ΚΚΕ – Κοινός Αγώνας

https://namous.squat.gr/archives/151


https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1349812

Παρέμβαση σε Σχολεία στα Νότια για τις Παρελάσεις

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Οκτώβρη με μοίρασμα του παρακάτω κειμένου Εν δύο, Εν Δυο, Πρόβα(τα) για Στρατό; σε σχολεία του Ελληνικού, της Άνω Γλυφάδας και της Αργυρούπολης.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1348289

Κυβέρνηση – ΚΚΕ – Κοινός Αγώνας

 

       Οι 48ωρες απεργίες και οι μαζικές διαδηλώσεις στις 19/10, με πάνω από 300.000 ανθρώπους να έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, καθώς και η μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 20/10, την ημέρα που ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο, έδωσαν το στίγμα της μαζικότητας και της δυναμικής που μπορεί να επιδείξει η κοινωνία απέναντι στους δυνάστες της. Μεγάλο κομμάτι αυτού του κόσμου που κατέβηκε στο δρόμο, όπως και στις 28-29/06, ήταν οργισμένο και αποφασισμένο να συγκρουστεί με τις σάπιες κομματικές «ιδεολογίες», με τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές, με τα 300 παράσιτα της βουλής και το ξοφλημένο σύστημα που με νύχια και δόντια προσπαθούν να σώσουν. Ήταν αποφασισμένο να συγκρουστεί και με τις δυνάμεις καταστολής, με όποιο μέσο διέθετε και το έκανε…

        Αυτή η νέα κοινωνική πραγματικότητα είναι που τους έχει κάνει να τρέμουν μήπως χάσουν όχι μόνο την εξουσία τους αλλά και τα κεφάλια τους.

       Ποιος θα γίνει λοιπόν ο εγγυητής της διαφύλαξης του αστικού πολιτεύματος, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, όπου όλος ο κόσμος μιλάει για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος; Ποιος θα μπορούσε να το κάνει τόσο «καλά», ώστε να μη φανεί πάλι ότι το κράτος εξαπολύει τις δολοφονικές ορδές καταστολής του; Ήδη από τα βραδινά δελτία ειδήσεων στις 19/10 γινόταν έμμεση έκκληση στο ΚΚΕ να διαφυλάξει την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

       Έτσι το πρωί της Πέμπτης τα συνήθη κορδόνια των ΜΑΤ που κάθονται με πλάτη τη βουλή, δείχνοντας στον κόσμο ποιους προστατεύουν, είχαν αντικατασταθεί από τους κόκκινους φρουρούς του ΚΚΕ, λειτουργώντας σαν παρακράτος.

      Παρά τις σαθρές προσπάθειες του ΠΑΜΕ να πείσει τον κόσμο ότι οι κρανοφόροι ροπαλοφόροι του βρίσκονταν για να προστατέψουν τη συγκέντρωσή του, η παράταξή τους και μόνο κραδαίνοντας παλούκια απέναντι στο υπόλοιπο σώμα της διαδήλωσης με πλάτη στο κοινοβούλιο κατέδειξε τον πραγματικό τους σκοπό.
Στις 20/10 το κόμμα του λαού, έγινε ο εχθρός του λαού και παρέταξε τις δυνάμειςκαταστολής του (ΠΑΜΕ, ΚΝΑΤ) προστατεύοντας τη βουλή και τα καθίκια πουψήφιζαν τα χειρότερα αντιεργάτικα μέτρα. Με το γνωστό τραμπούκικο τρόπο τους εμπόδιζαν όλο τον κόσμο να προσεγγίσει τη βουλή.

      Κάποια στιγμή όταν το μπλόκ του Δεν Πληρώνω προσπάθησε να βγει στηνΑμαλίας από τη Β. Γεωργίου, απωθήθηκε από τις παραταγμένες δυνάμεις του ΚΚΕ. Τότε αρκετός κόσμος που συμμετείχε στη συγκέντρωση, άρχισε να απαιτεί από το ΚΚΕ να αφήσει τον κόσμο να περάσει και να βγει στην Αμαλίας. Το ΚΚΕ επιτέθηκε με τα στυλιάρια του στον κόσμο που τους έβριζε και τους αποδοκίμαζε, ότι έχουν γίνει χειρότεροι κι από τα ματ.
Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των φρουρών του ΚΚΕ και του υπόλοιπου κόσμου. Έπειτα έσπασαν το μπλοκ τους στα δυο για να ανοίξουν δρόμο στα ΜΑΤ να επιτεθούν στους υπόλοιπους διαδηλωτές, ενώ από τα μεγάφωνα τους φώναζαν «Ντου, τσακίστε τους!» και χτυπούσαν κόσμο αδιακρίτως. Έφτασαν μέχρι το σημείο, χρησιμοποιώντας τις τακτικές της αστυνομίας, να επιχειρήσουν να κυκλώσουν το μαχητικό κομμάτι του κόσμου στη Β. Γεωργίου. Δεν τους βγήκε όμως, γιατί δεν υπολόγισαν καλά ούτε το πλήθος του κόσμου, αλλά ούτε και τη δυναμική του. Ο κόσμος αντιμετώπισε αυτούς που πήραν το ρόλο των ΜΑΤ, όπως θα συμπεριφερόταν στα ΜΑΤ. Τότε βγήκαν οι συνεργάτες τους οι ματατζήδες και δημιούργησαν προστατευτικό κλοιό γύρω τους. Μόλις αποχώρησε το ΚΚΕ, άρχισε πια η συντονισμένη επιχείρηση των ματ και δέλτα για τη διάλυση της συγκέντρωσης.

      Η προπαγάνδα βέβαια του ΚΚΕ μετράει πολλές δεκαετίες εμπειρίας στη διαστρέβλωση της αλήθειας και την παραποίηση της ιστορίας. Όσοι είναι έξω από το κομματικό μαντρί και επιλέγουν το δρόμο της σύγκρουσης, βαφτίζονται προβοκάτορες, ασφαλίτες, πράκτορες… Οι δεκάδες εικόνες όμως και τα βίντεο που δείχνουν την αγαστή συνεργασία ματ και ΚΚΕ εναντίον των υπόλοιπων διαδηλωτών, κάνουν την προπαγάνδα του Περισού και των ΜΜΕ, απλώς γελοία. Βάφτισαν ως διαδηλωτές μόνο τα μέλη του ΚΚΕ, οι οποίοι ενώ φορούσαν κράνη και κρατούσαν στυλιάρια και χτυπούσαν το κόσμο, για τα ΜΜΕ δεν ήταν κουκουλοφόροι, ενώ οι χιλιάδες κόσμου που αντεπιτίθονταν και γιουχάριζαν το ΚΚΕ ήταν 200 κουκουλοφόροι που χτυπούσαν ειρηνικούς διαδηλωτές.

      Έφτασε ακόμα και στο σημείο να ξεπουλήσει την ζωή ενός δικού του συνδικαλιστή, προσπαθώντας να πείσει ότι ο θάνατός του προήλθε από τις συγκρούσεις ΠΑΜΕ – διαδηλωτών, ενώ αποδεδειγμένα ο οικοδόμος Δημήτρης Κοτζαρίδης σύμφωνα με μαρτυρίες των γιατρών αλλά και του οικογενειακού του κύκλου, πέθανε από ανακοπή λόγω εισπνοής μεγάλης ποσότητας χημικών.

      Πέταξαν τον νεκρό τους στα σκυλιά, προσπαθώντας να αντλήσουν πολιτική υπεραξία από το γεγονός, αποφεύγοντας σύγκρουση με τον πραγματικό υπαίτιο της δολοφονίας.
Έτσι κι αλλιώς, ο κόσμος που κατεβαίνει στο δρόμο έχει πια συνειδητοποιήσει πολύ καλά τι ρόλο παίζουν τα μμε, όταν μιλάνε για 200 κουκουλοφόρους που κάνουν μπάχαλα. Στο δρόμο η αλήθεια είναι ότι είναι χιλιάδες πια αυτοί που επιλέγουν τη σύγκρουση, άνθρωποι κάθε ηλικίας, που βιώνουν πια τον ταξικό και κοινωνικό πόλεμο καθημερινά. Ας καταλάβουν όσοι μιλάνε για κοινωνική εξέγερση και επανάσταση, ότι αυτή γίνεται και με τη χρήση μέσων κινηματικής αντί-βίας. Σ’ αυτό το πόλεμο το ΚΚΕ απλά στάθηκε απέναντι στην κοινωνία, αποδεικνύοντας γι’ άλλη μια φορά ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα οργανωμένο κομματικό μηχανισμό, που ορέγεται ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της εξουσίας.

      Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε εκτός από την Αθήνα, στα Γιάννενα, στο Ρέθυμνο και στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας σύσσωμη την πολιτική και μηντιακή να επαινεί την στάση του ΚΚΕ.

“όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, γύρνα πίσω σου και κοίταξε που έχεις κάνει λάθος” Βλαντιμίρ Λένιν

25/10/2011

Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη

Αναρχικοί από Δάφνη, άνω Γλυφάδα, Ελληνικό

Όλοι στους Δρόμους για την Κοινωνική Εξέγερση

 

Οι καιροί των υποσχέσεων, των ψεμάτων και των ψευδαισθήσεων έχουν πλέον παρέλθει. Με την κρίση χάνονται κεκτημένα δεκαετιών και καλούμαστε να επιστρέψουμε στο μηδέν. Άλλωστε είναι πλέον ξεκάθαρο πως τα κεκτημένα παρέχονται και διαγράφονται από το κράτος και τα αφεντικά ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα. Η αβυσσαλέα επίθεση του κράτους απέναντι στην κοινωνία με τα δυσβάσταχτα μέτρα, τα χαράτσια (ΔΕΗ), το κόψιμο συντάξεων, τις εφεδρείες, την υποβάθμιση στον τομέα της παιδείας, της υγείας, κ.α. δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας. Η εγχώρια και η εξωτερική οικονομική ελίτ, σε συνεργασία με το πολιτικό προσωπικό της, ανακοινώνει τα μέτρα ως «αναγκαία δεινά» για τη σωτηρία της χώρας από την κρίση, στέλνοντας έτσι το λαό στην απόλυτη εξαθλίωση.

Οι εξουσιαστές, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα δικά τους κεκτημένα, χρησιμοποιούν διάφορα μέσα για τη διατήρηση της «κοινωνικής ειρήνης». Έτσι από τη μια ένα πρωτοφανές κύμα καταστολής εξαπλώνεται παντού, με συλλήψεις αγωνιζόμενων ανθρώπων, ξυλοδαρμούς, συνεχείς παρακολουθήσεις και παρουσία σωμάτων «ασφαλείας» στους δρόμους. Απ’ την άλλη τα ΜΜΕ λειτουργούν ως αρωγός παρουσιάζοντάς τους αγωνιστές ως προβοκάτορες και τις κοινωνικές συγκρούσεις ως τυφλή βία. Στόχος τους η τρομοκράτηση κάθε ανθρώπου που αντιστέκεται σε οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Ταυτόχρονα η καραμέλα της «εθνικής ενότητας» από το κράτος αποτελεί ακόμη ένα μέσο για να αλυσοδέσει και να αποπροσανατολίσει τις συνειδήσεις του κοινωνικού συνόλου, χρησιμοποιώντας φανταστικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, οι όποιοι μόνο στόχο έχουν να βλάψουν τα «συμφέροντα του έθνους», ενώ στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ότι ο εχθρός της κοινωνίας είναι το ίδιο το κράτος και το κεφάλαιο.

Παράλληλα, οι έχοντες και το κράτος, μέσω της εκλογικής διαδικασίας, αφήνουν τους ανθρώπους να έχουν την αυταπάτη ότι συμμετέχουν ενεργά στα πολιτικά δρώμενα. Την ίδια στιγμή κόμματα, τα οποία υποτίθεται φέρουν ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό λόγο, το μόνο που σκοπεύουν είναι την κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσουν την εξουσία και να σταματήσουν την κοινωνική επανάσταση εκεί που τους βολεύει. Οι άνθρωποι θα πρέπει να δραστηριοποιούνται βάσει της συλλογικής και ατομικής συνείδησης και όχι από πολιτικές οργανώσεις, καθοδηγητές και κόμματα, τα οποία έχουν ως στόχο να καπηλευτούν τη γενικευμένη κοινωνική αποσταθεροποίηση.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης, προτάσσοντας την αυτοοργάνωση και με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις στα σχέδια της εξουσίας. Για μας, ως αναρχικοί, μια κοινωνική επανάσταση έχει ως στόχο να αποδομήσει τον παλιό κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και με οργανωμένο τρόπο να δημιουργήσει από την αρχή μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.
Όλοι μαζί στους δρόμους, να διεκδικήσουμε τα πάντα για όλους, για μια κοινωνία χωρίς δούλους και αφέντες.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ

Παρέμβαση στο Ελληνικό για Γενική Απεργία

Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση το Σάββατο 15/10 από αναρχικές/ούς από τα Νότια στο Ελληνικό με 2 αφίσες και ένα κείμενο εν όψει της γενικής απεργίας στις 19/10.

Κείμενο: Όλοι στους Δρόμους για την Κοινωνική Εξέγερση

Αφίσα 1: Για τα Νέα Μέτρα Ι

Αφίσα 2: Για τα Νέα Μέτρα ΙΙ

 

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1341893