παρτυ

party

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Πριν λίγες μέρες είχαμε άλλη μια καταδίκη του ελληνικού κράτους για απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι προσφεύγοντες είχαν υποβάλλει αιτήσεις για άσυλο, οι οποίες απορρίφθηκαν και ύστερα κρατήθηκαν με τις γνωστές και μη εξαιρετέες συνθήκες κράτησης, για τις οποίες το ελληνικό κράτος έχει καταδικαστεί επανειλημμένα. Το δικαστήριο δηλαδή διαπίστωσε για άλλη μια φορά την απάνθρωπη μεταχείριση των κρατουμένων, παραβίαση του δικαιώματος για ταχεία επανεξέταση της νομιμότητας της κράτησης καθώς και απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης αιτούντων άσυλο και πολιτικών προσφύγων.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 60 κρατούμενες – αιχμάλωτες του κράτους στα κρατητήρια Ελληνικού, στην ουσία-μετανάστριες και πρόσφυγες πολέμου που με μόνο πρόσχημα την έλλειψη κάποιων εγγράφων κρατούνται για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα!
Γυναίκες απ’ το Καμερούν, την Ερυθραία, τη Νιγηρία, την Πολωνία, την Συρία, το Ιράκ, την Δομινικανή Δημοκρατία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες κρατούνται σε 8 κελιά 3×3 (και προαυλίζονται δυο φορές την μέρα).
Γυναίκες που βρίσκονται σε εχθρική χώρα χωρίς να έχουν γνωστούς και συγγενείς, χωρίς να ξέρουν τη γλώσσα, χωρίς χρήματα ή έστω τα απαραίτητα. Οι περισσότερες βρέθηκαν σε ένα νομικό εφιάλτη με μόνο τα ρούχα που φοράνε (πολλές όπως σώθηκαν απ’ τη θάλασσα).Μερικές έχουν κάποια στοιχειώδη επαφή με τις πρεσβείες τους ή μέσω άλλων πρεσβειών, αλλά πολλές που προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες όπως από Συρία, Ιράκ, Ερυθραία δεν έχουν που να απευθυνθούν και βρίσκονται στην κυριολεξία χαμένες στο διάστημα (σημειωτέον ότι με βάση απόφαση του ΟΗΕ που έχει ψηφίσει και η Ελλάδα, οι πρόσφυγες πολέμου δικαιούνται άμεσα άσυλο και κάθε δυνατή βοήθεια).
Για εμάς, δεν υπάρχουν παρείσακτοι άνθρωποι λόγω διαφορετικής καταγωγής, λογική την οποία θεωρούμε αρρωστημένη. Παλεύουμε για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, εξουσία και ρατσισμό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ναμούς.
Αναρχική συλλογικότητα
από Ελληνικό, Άνω Γλυφάδα, Αργυρούπολη