ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗ ΚΩΣΤΑΡΗ

“Αν κάτι εκμεταλλεύεται το κράτος, αυτό δεν είναι άλλο από την αδράνεια που πλέον έχει μονιμοποιηθεί ως μια φυσιολογική συνθήκη.
Σε λίγο θα είναι πια αργά, και η εξουσία με το μαγικό ραβδί της θα δίνει έλεος μόνο σε όσους γονατίζουν υποτακτικά μπροστά στην παντοδυναμία της.”
Νίκος Ρωμανός

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗ ΚΩΣΤΑΡΗ

Ο αναρχικός Ν. Ρωμανός μαζί με τους τρεις συντρόφους του Γ. Μιχαηλίδη, Α.Μπουρζούκο και Δ. Πολίτη συλλαμβάνονται την 1η Φεβρουαρίου 2013, για τη διπλή ληστεία σε τράπεζα και ταχυδρομείο στο Βελβεντό Κοζάνης, με σκοπό την ενίσχυση του πολιτικού τους αγώνα. Συλλαμβάνονται για την συνειδητή επιλογή τους να αντισταθούν στην υποδούλωση και την χειραγώγηση που μέρα με τη μέρα μας επιβάλλεται. Επιπλέον, ο Ν. Ρωμανός αναλαμβάνει την ευθύνη για την συμμετοχή του στις αντάρτικες ομάδες FAI-Φωτιές στον Ορίζοντα, FAI-Μονάδα Φωτιά στα Κάτεργα και Μαχόμενη Μειοψηφία.
Σήμερα ο Ν. Ρωμανός βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού. Την περασμένη άνοιξη έδωσε πανελλαδικές μέσα από τη φυλακή και πέρασε στο ΤΕΙ Αθήνας. Από τον Σεπτέμβρη του 2014 δικαιούται εκπαιδευτικές άδειες, οι οποίες με απόφαση του ανακριτή Νικόπουλου και του Συμβουλίου των Φυλακών δεν του χορηγούνται.
Από τη Δευτέρα 10/11 ο Ν. Ρωμανός έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται. Η απεργία πείνας είναι το ύστατο μέσο αγώνα μέσα από τα τείχη, για να εκβιάσει και να διεκδικήσει από το κράτος μικρές ανάσες ελευθερίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Ο ίδιος μέσα από το κείμενο του τονίζει ότι με την πράξη του δεν αποσκοπεί στη διεκδίκηση του δικαιώματος στην παιδεία, αλλά στην ελευθερία.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ηρακλή Κωστάρη, απεργό πείνας από 28/10, ο οποίος διεκδικεί κι αυτός τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται. Ο Ηρακλής Κωστάρης είναι φυλακισμένος για την συμμετοχή του στην Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη. Του αφαιρέθηκε το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες, οι οποίες του χορηγούνταν εδώ και 2,5 χρόνια, με μόνη αιτία την πολιτική του ταυτότητα.
Ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός και ο Ηρακλής Κωστάρης είναι δύο από τους πολιτικούς κρατούμενους στις ελληνικές φυλακές την στιγμή που σηματοδοτείται μία νέα εποχή για την χώρα. Μία εποχή ολοκληρωτισμού, μία εποχή γενικευμένης όξυνσης της καταστολής προς κάθε καταπιεσμένο κομμάτι της κοινωνίας που αγωνίζεται τόσο μέσα όσο και έξω από τη φυλακή.
Συγκεκριμένα ερχόμαστε αντιμέτωποι με το νομοσχέδιο που προβλέπει την δημιουργία φυλακών τύπου Γ’ και τις ειδικές συνθήκες κράτησης, που αφορούν πρωτίστως τους πολιτικούς κρατούμενους και όσους φυλακισμένους κρατούν αγωνιστική στάση και επιλέγουν να μην σκύψουν το κεφάλι. Συνοπτικά φυλακές τύπου Γ’ σημαίνει:
•Απομόνωση
•Πλήρης έλεγχος και παρακολούθηση, κάμερες, ειδικά σώματα της ΕΛ.ΑΣ για την περιφρούρηση των κρατουμένων
•23 ώρες εγκλεισμού, 1 ώρα προαυλισμού
•Πλήρης στέρηση αδειών
•Απαγόρευση της φυσικής επαφής στα επισκεπτήρια και γενικότερα περιορισμός και παρεμπόδιση οποιουδήποτε είδους επικοινωνίας με τον έξω κόσμο
•Σκληρότεροι όροι αποφυλάκισης
•Θεσμοθέτηση της ρουφιανιάς και του χαφιεδισμού. Κρατούμενος ο οποίος θα δώσει πληροφορίες και θα συνεργαστεί με την αστυνομία μπορεί μέχρι και να αποφυλακιστεί.

Κι αυτά είναι μόνο λίγα απ’ όλα όσα συνθέτουν μία φυλακή μέσα στην ίδια τη φυλακή.
Με τον τρόπο αυτό το κράτος επιχειρεί να καταστείλει και να απομονώσει τους πολιτικούς κρατούμενους, τους αγωνιστές κρατούμενους και γενικά τους απείθαρχους. Ξεκινώντας από την στέρηση των δικαιωμάτων τους στο τώρα, το κράτος σκοπεύει να προχωρήσει στην προβλεπόμενη γι’ αυτούς δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας προκειμένου να μην οργανώνονται, να μην αντιστέκονται και τελικά να μην δημιουργούν “προβλήματα”.
Μέσα σ’ αυτή την ωμή επίθεση του κράτους ενάντια στους φυλακισμένους αγωνιστές η απάντηση μας είναι πως στεκόμαστε δίπλα τους και ενισχύουμε ο καθένας από μας με τον τρόπο του τον αγώνα τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο οι σύντροφοι και συγκατηγορούμενοί του ξεκινούν κυλιόμενη απεργία πείνας με πρώτο τον Γ. Μιχαηλίδη απεργό πείνας απο 17/11, ως ένδειξη αλληλεγγύης και ενίσχυσης του αγώνα του Νίκου Ρωμανού και του Ηρακλή Κωστάρη.

Οργανωνόμαστε και συμμετέχουμε ενεργά στις διαδικασίες και συνελεύσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται γι’ αυτό το λόγο.

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό, Ηρακλή Κωστάρη, Γιάννη Μιχαηλίδη.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Νίκου Ρωμανού και Ηρακλή Κωστάρη

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ναμούς
Αναρχική Συλλογικότητα από
Ελληνικό, Άνω Γλυφάδα, Αργυρούπολη

This entry was written by namous , posted on Tuesday November 25 2014at 08:11 am , filed under Uncategorized . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Comments are closed.

css.php