Ο Φασισμός στα Χρόνια της Κρίσης

Ο ξεσηκωμός κατά του Μνημονίου με τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις στις πλατείες και στις απεργίες τρομάζει την αστική τάξη και την κυβέρνηση που στόχο έχει να εκτονώσει την οργή του κόσμου και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Γι’ αυτό παίζει το χαρτί του ρατσισμού και της διάσπασης των ανθρώπων σε ντόπιους και μετανάστες με κάθε μέσο και με τους μπάτσους να καλύπτουν τα πογκρόμ της συμμορίας της χρυσής αυγής και άλλων φασιστοειδών. Δεδομένου ότι οι φασίστες είναι πλέον και στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ο χρόνος των ανέξοδων συζητήσεων γενικά και αόριστα περί φασισμού έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι καιροί απαιτούν την ανάπτυξη επαναστατικών στρατηγικών για το καθολικό τσάκισμά τους. Η εμφάνιση των ναζιστών στις γειτονιές με τις δολοφονικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών και αγωνιστών συντρόφων (γκαζάκια σε καταστήματα μικροϊδιοκτητών μεταναστών, ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα εναντίον τους, καθώς και άσκηση τρομοκρατίας σε ντόπιους αλληλέγγυους των μεταναστών) επιδιώκει να σπείρει τον τρόμο. Είναι η ίδια τακτική που χρησιμοποιούσαν και οι ομογάλακτοί τους στη Γερμανία του Χίτλερ στο Μεσοπόλεμο, αλλά και οι συνταγματάρχες στην Ελλάδα της Κατοχής και στην περίοδο της χούντας. Αυτοί που με άλλα λόγια στήριξαν τα βασανιστήρια της χούντας, την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τώρα υπονομεύουν κάθε κοινωνικό και εργασιακό δικαίωμα. Πρόκειται φυσικά για το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής του Μνημονίου που ακολουθεί το ελληνικό κράτος ενάντια στους μετανάστες εργάτες. Με αυτό τον τρόπο νιώθουν τη σιγουριά τα πολιτικά αφεντικά των παρακρατικών, ότι τους κρατάνε σε απόλυτη κοινωνική και πολιτική ομηρία. Οι μετανάστες που πρόσφεραν στο «θαύμα» της Ολυμπιάδας και της ένταξης στην ΟΝΕ με εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς, και οι εργοδότες τους «αντάμειψαν» με άφθονα εργατικά ατυχήματα, τώρα «γίνονται οι αποδιοπομπαίοι τράγοι» και κατηγορούνται για την άνοδο της ανεργίας. Οι μετανάστες βρέθηκαν ξανά και ξανά στις πανεργατικές απεργίες, ενώ οι Αφγανοί και οι Ιρανοί πρόσφυγες με τη συμπαράσταση όλων, όπως και οι 300 απεργοί πείνας της Υπατίας, έδωσαν και δίνουν το παρών στους κοινωνικούς αγώνες. Ή είσαι μέρος του προβλήματος ή μέρος της λύσης του ή απλά το τοπίο. Οι αθηναϊκές Νύχτες των Κρυστάλλων επιβάλλουν να αντιμετωπιστεί πιο σοβαρά το φαινόμενο της έξαρσης του ναζισμού στον Ελλαδικό χώρο.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

 

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/-ΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ

This entry was written by namous , posted on Tuesday February 14 2012at 08:02 pm , filed under Κείμενα . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

css.php