Άμεση Απελευθέρωση της Αναρχικής Στέλλας Αντωνίου

Την Τρίτη 03/04/2012 το πρωί πραγματοποιήθηκε αφισοκόλληση εν όψει της πορείας αλληλεγγύης για τη Στέλλα Αντωνίου στην Αργυρούπολη.

Η αφίσα: https://namous.squat.gr/archives/312

Στις 4/12/2010, στα πλαίσια «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Στέλλα Αντωνίου, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Γιώργος Καραγιαννίδης, Κώστας Σακκάς, Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ, κατηγορούμενοι αρχικά για συμμετοχή σε «άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση με άγνωστες ενέργειες». Οι Πολίτης και Μιχαήλ απαλλάσσονται των κατηγοριών και αποφυλακίζονται. Οι υπόλοιποι 4, μεταξύ των οποίων και η Στέλλα, κατηγορούνται στη συνέχεια για συμμετοχή στην Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ουσιαστικά με μοναδικά «στοιχεία» τις προσωπικές – συντροφικές τους σχέσεις και την αναρχική πολιτική τους ταυτότητα. Αυτήν ακριβώς την έλλειψη στοιχείων έρχονται να καλύψουν οι πρόσφατες διώξεις που απευθύνονται σε όσους οι αρχές θεωρούν υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση, και που αφορούν 250 παλιά χτυπήματα για τα οποία η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη.

Η αναρχική Στέλλα Αντωνίου βρίσκεται εδώ και 15 μήνες προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές κορυδαλλού, βάσει ενός τελείως σαθρού κατηγορητηρίου, αρνούμενη εξ’αρχής τις κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση. Αυτό που δεν αρνήθηκε ούτε στιγμή είναι η πολιτική της ταυτότητα, η αλληλεγγύη στους συντρόφους της αλλά και η ενεργή συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων ενάντια στο ανθρωποφάγο σωφρονιστικό σύστημα και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη φυλακή.

Η Στέλλα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, το οποίο όχι μόνο δεν είναι αντιμετωπίσιμο μέσα στη φυλακή αλλά επιδεινώνεται συνεχώς λόγω έλλειψης της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθιστώντας ακόμα πιο επιτακτικό το ζήτημα της αποφυλάκισής της. Παρ’όλα αυτά, η αστική ‘δημοκρατία’ εξακολουθεί να την εκδικείται για την ακέραια αγωνιστική της στάση εντός και εκτός των τειχών, απορρίπτοντας 4 συνεχόμενες αιτήσεις αποφυλάκισής της για λόγους υγείας. Εκκρεμεί η 5η κατά σειρά αίτηση που έγινε στις 8 Μάρτη, κατά την οποία ο εμπαιγμός της συντρόφισσας από τις διωκτικές αρχές ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς ο ανακριτής που εξέτασε την αίτηση είχε στα χέρια του λάθος δικογραφία!

Δικαστές και μπάτσοι, να ξέρετε ότι η Στέλλα, όπως και κάθε διωκόμενος αγωνιστής, δεν είναι μόνη! Όσο κρατάτε ομήρους και βασανίζετε τους συντρόφους μας, τόσο η οργή μας θα μεγαλώνει! Θα μας βρίσκετε μπροστά σας, μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
Σύνταγμα, Παρασκευή 6 Απρίλη, 6μμ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *