Παρέμβαση στην Αργυρούπολη για τον Δεκέμβρη

Την Παρασκευή 13-01-2012 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από την Αναρχική Συλλογικότητα από Άνω Γλυφάδα, Ελληνικό και Αργυρούπολη στην προβολή του ντοκιμαντέρ “Οργισμένος Δεκέμβρης” που οργανώθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης στο πολιτιστικό κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

Με το που ολοκληρώθηκε η προβολή της ταινίας (που μπορείτε να δείτε εδώ: http://tv.alterthess.gr/) και πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη κουβέντα ένας σύντροφος πήρε το λόγο και διάβασε το ακόλουθο κείμενο:

Για την Εξέγερση του Δεκέμβρη

Ύστερα, o σύντροφος πρότεινε στον κόσμο πριν την κουβέντα να προβληθεί μία ακόμα ταινία, το “Η Δυνατότητα για την Έφοδο στον Ουρανό” (http://www.black-tracker.gr/details.php?id=261), που δείχνει την εξέγερση από μία άλλη οπτική. Ο κόσμος (γύρω στα 70-100 άτομα) διχάστηκε σε αυτούς που ήθελαν να προβληθεί η ταινία και σε εκείνους που ενοχλήθηκαν από την παρέμβαση και την εκτροπή του προγράμματος. Μετά από κανά τέταρτο διαφωνιών και την αποχώρηση κάποιου κόσμου, τελικά η ταινία δεν προβλήθηκε εκείνη τη στιγμή.

Το λόγο πήραν οι ομιλητές. Με το που τελείωσαν και ύστερα από τη πίεση ενός σημαντικού κομματιού του κόσμου που ήταν υπέρ της παρέμβασης έγινε και η δεύτερη προβολή. Στη συνέχεια ακολούθησε κουβέντα.

 

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1369118

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *